Prejsť na obsah

“Krídla z večnosti”; príbeh

06/05/2010

Prišiel mi mailom jeden príbeh; poslala mi ho Jantar a požiadala ma, či by som ho nemohla zverejniť tu. A tak ho sem pridávam, pretože je veľmi pekný… a myslím, že môže byť aj veľmi poučný.

(A mimochodom, Jantar nám sem možno čoskoro prispeje vlastnými channelingami… 🙂 )

Krídla z večnosti
Objavil sa mladík, plný sily a lásky zároveň. Bol anjelom, jeden z najkrajších a najmocnejších. Pri obchôdzke na Zemi stretol dievčinu, smutnú ale s nežnými očami. Prstom pozdvihol jej bradu, zadívať sa jej do očí chcel. Pozorne ich obzeral, dušu jej skúmal. Niečo k jej plnej kráse bránilo. Nepoznané…
Dievčina sa naňho zahľadela, nemohla odtrhnúť zrak z jeho bielych krídel. Anjel pochopil, bola stratená. Neznámou cestou sa musí vydať, neznámou a predsa dávno spísanou. Povedal: “Vyber si akékoľvek krídla chceš.”

Na výber bolo z niekoľkých krídel – motýlie, vílie, dračie, anjelské. I ostať naďalej bez krídel bolo jednou z možností. Dievčina vedela, krídla niesli meno zmena. Opýtala si význam krídel, rozhodnúť sa nevedela.

Mladík riekol – s dračími krídlami spoznáš moc, tú najväčšiu aká existuje. Žiadna výška nebude dostatočne vysoká, aby si ju nezdolala. Moc a sláva, taký význam nesú tieto krídla. Ich silou je však zloba, chamtivosť vládnuť. Nie sú to však krídla démona, iba tvora na ceste za poznaním. Poznanie, čo v Tvojom srdci je dávno vyryté. Počúvaj šepot Tvojho srdca.

Motýlie krídla sú neobyčajne krehké, ale najkrajšie zo všetkých. Pomôžu Ti vzlietnuť k výšinám, ale nedotkneš sa Nebeskej brány. Prislabé sú na dlhý let, krehké, priveľmi krehké pre Tvoju dušu. Múdrosť v sebe nesú, lásku k cyklu, že nič netrvá naveky. Vyber si tieto krídla a staneš sa súčasťou večného cyklu. Jednu z právd Ti odhalia, kde koniec končí, začiatok začína.

Víline krídla Ti prinesú slobodu a nepoznanú krásu náruče prírody. S nimi budeš voľná, spoznáš lásku po akej prahne Tvoje srdce, ale nebudeš môcť byť s tým, koho miluješ. Krídla víly sú mocné, inak ako dračie. Moc spočíva v jednote a harmónii jednej zemi. Každý kvet či púčik pozdrav, bratmi Tvojími sa stanú. Napi sa rannej rosy a zatancuj rannej hmle tanec so svojími sestrami. Stromy sa Ti stanú domovom, energiu života spoznáš, žiť ňou budeš, bytosť prírody.

Anjelské krídla sú nevšedné. Patriť nám budeš a my zase Tebe. Svetlom sa staneš, temnotou zároveň. Anjelské krídla Ti dajú moc, silu – nepoužiješ ich však pre seba. Za to odmenou večnou Ti bude láska. Hodnotu najvyššiu má – správne to cítiš, netlmi tlkot Tvojho srdca, nech ďalej vraví pravdu skrytú. Všetko je ničím, ničím je všetko. Jednota, krídla poznania.

Hovorím v hádankách, otoč hádanku, tam odpoveď nájdeš. Jedno slovo kľúčom k všetkému sa stane. Láska.

S krídlami či bez krídel, ostáva cesta rovnaká. Žiadna Ti nezaručí, že zármutok sa viac nedotkne Tvojho srdca. Cesta je dlhá, nekonečná. Stretneš veľa beztvarých tvári, ktoré to už vzdali. Tvoj úsmev sladký, slnkom ostatným sa stane. Pomôž im, pomôžeš i sebe. Neostávaj dievčina na jednom mieste, zvädneš tam – najprv ty, potom duša a nakoniec ja, nepoznaný a predsa najbližší. Príď ku mne, nastav dlane, vložím Ti do nich svoje srdce. Riekni slová, ktoré tak dlho povedať chceš. Veľkú silu v sebe nesú.

Prídeš ku mne, ak pripravená budeš, cesta ku mne sa sama zjaví. Nehľadaj ju, stratíš sa. Počúvaj hlas Tvojho srdca, dievčina prekrásna.

Vyber si cestu po akej Tvoje čisté srdce chce kráčať. Srdce ľahšie než pierko z mojich krídel. Do splnu pár dní ostáva, riekni potom svoje prianie ak sa pred Teba postavím, krídla Ti narastú a vzlietneš.

5 komentárov leave one →
  1. moonica permalink
    06/05/2010 09:46

    Jantar,

    … Jedno slovo kľúčom k všetkému sa stane. Láska.

    S krídlami či bez krídel, ostáva cesta rovnaká…

    😉 je to tak. V jednoduchosti je krása, je presne tu, teraz a aj do budúcnosti 🙂

    ĎAKUJEM

  2. 06/05/2010 10:02

    Nádherný príbeh!!! 😀 (spoznávam v ňom jednu moju blízku dušičku… 😉 )

  3. 06/05/2010 10:03

    nadherne, dakujeme dae 🙂

  4. Jana Martinkova permalink
    07/05/2010 11:27

    Mam problem s nohou, neuropatia.S kym sa mam spojit, aby mi pomohol?

  5. 14/09/2022 11:19

    Je to čistá pravda…dnes som si kúpila prívesok kríž a na ňom srdce s anjelskymi krídlami..som zvedavá čo mi prinesie

Pridaj komentár