Prejsť na obsah

Preco prave oni?

14/09/2011

Maju  nejaky konkretny „specialny“ zmysel tragicke udalosti tolkych ludi naraz-znamych osobnosti? (myslim pre  nas globalne ako aj pre nich samych) ako naposledy pad lietadiel-polskych vladnych kruhov alebo hokejistov, ci ine?

Pre vas „globalne“ maju.

???

Taky, ze maju.

Aky?

No aky myslis?

Ja neviem..mozno aby sa v nas nieco „pohlo“ ,v nas vsetkych..

Ano mozeme to povedat aj takto..

Ak zomrie niekoho pribuzny, svet o tom pisat v mediach nebude.kyvne sa rukou. Ved taketo nestastia su na beznom dennom poriadku. Ak vsak umrie niekto  znamy,odrazu su toho plne n noviny. Media sa stavaju fanusikmi takychto sprav a vedia ako na nich ziskat pozornost a uvedomuju si ako s tymto energetickym potencialom ktory sa v ludoch skryva narabat. Tak,aby uputali pozornost. 

V akom zmysle“narabanie s energetickym potencialom“?

No proste po kazdom nestasti ,ci katastrofe kde pride o zivot mnozstvo ludi nastava panika zmatok a chaos. Aj to je forma energie.viriva..ktora sa toci a berie vsetko okolo.. Tato chaoticka energia vsak ma svoj vyznam. Ak sa dostava svet do chaosu,pride na rad poriadok.Tak to je vo vseobecnosti, a tak je to aj v tomto pripade. Po chaose ktory nastane rozvirenim tejto davovej energetickej roviny,vznika trenie.

“Trenie”….

Ano trenie. Je to energeticky stav. Stav kde sa vyladuju urcite frekvencie.Ak pride burka, takisto vznika trenie .

Medzi kladnymi a zapornymi ionmi? 😀  (fyzika mi az tak nejde:-)

🙂  ide viac o nieco ine ako o fyziku ale v principe by sa to dalo opisat ako zapolenie medzi „kladom a zaporom“hoci nie v takom zmysle ako pozitivom a negativom. Ide o trenie. V tomto treni vznika rozpor.kladne veci ostavaju kladnymi.

A zaporne?:-)

Zaporne ,( opat nie v zmysle negativnom  )ostanu tiez .Lenze tymto trenim sa narusa stav ktory bol pritomny pred okamihom trenia. Trenim sa ziskavaju poznatky.ziskava sa vedenie. Pohynaju sa veci. Je to „dej“.

Ak sa zhodneme,ze svet potrebuje zmenu alebo posun,rozhodneme sa pre „trenie“.Teda zmenu stavu.

Tato  zmena stavu obsiahne vsetko. Ako mysle ludi,ako  neunavne myslenie ludi, tak aj zmenu energie –ako by sa povedalo zaveje cerstvy vietor. Vam sa sice javi to ako velka tragedia,je to pochopitelne. Pre nas je to vsak posun vpred. Troni tu ista zavislost na materii a preto je to nutne. Chap…

Zavislost na materii okrem ineho – moze byt napriklad aj lipnutie na zivote fyzickom,na zivote v tele?

Napriklad ano. Ale ide hlavne o hromadenie statkov.teda o peniaze. V neposlednom rade ide aj moc.teda o to,ze niekto prahne po moci,a niekto po majetku. To vidime my.

Tu moc-myslis konkretne na polske lietadlo?

Ano, na to. Moc ani peniaze si nevezmes so sebou. Lasku ano. Preto chcem,a vsetci sme za to,aby na Zemi konecne panovala laska.Nie chut po moci ani po majetku. Chapes?

Tak mame v tom vidiet aj urcitu symboliku?

Ano kto chce,a vnima ju,tak ju aj uvidi. Iny uvidi len zial a utrpenie ktore so sebou tragedie prinasaju.Ano je to tazke,ale jedina vec ktora pohne ludskym srdcom je utrpenie. To uz vies.Preto sa casto rozhodujeme pre taketo veci.

Sportovci vsak nie su prototypmi klasickeho hromadenia majetku nie?:-)

Nie ,nie su. A nikoho by som tak ako ty ani nenazval. Ide o to ze v takychto situaciach ktore hybu „vedomim sveta“ sa pohnu veci vpred. Teda sportovci iste vela spravili pre blaho svojich rodin a blizkych a venovali sa tomu ,comu chceli celym svojim srdcom. A spravili dobre.To je vsak ina vec. My chceme len upozornit na to co je dolezitejsie ako vsetky svetabôle-ze je svet, kde svetabôl neexistuje a ten svet je tu. Je to sekundarny svet ktory existuje a chceme,aby ste ho videli v inej suvislosti. Hoci prinasa utrpenie –cez utrpenie sa don vstupuje,je to drahsie. Drahsie v zmysle tom,ze sa vstupuje don s istym vedomim-s vyssim vedomim ako sa z neho odchadza.

Pri narodeni sa tu?

Ano tak. Zem ma iste formy vibracii a vibracne je na istej urovni. Preto niekedy vznika trenie medzi vibraciou Zeme a nasou vibraciou, aby sa lady pohli.  

Aby mohli byt viac ludia spolu spojeni. Spojeni srdciami. Len v pritomnosti trpenia sa srdce cloveka stava citlivejsie. Vsimni si ako zomklo ludi toto tragicke nestastie. Kazdy pride na poslednu rozlucku.  Kazdy suciti s pozostalymi,s rodinou. Kazdy nesie urcite zrnko energie ktora je tak potrebna aby ste ju mali a citili. Kazdy to potrebuje ako sol. Tato tesna medzera medzi nami a vami je vtedy najviac cititelna. Vtedy ked clovek trpi, hlada oporu v nas. Vtedy pozera k nebesam a ocakava pomoc,utechu a z vas je tu jediny ktonepotrebuje utechu?lasku?pochopenie? pripominame vam to.kazdy potrebuje to zazit. Zazit stratu aby mohol opat ziskat. Kazdy potrebuje polarity aby mohol dospiet k celistvosti a jednote. Kazdy potrebuje trpiet a byt trpezlivy.kym dostane co potrebuje. Kym dospeje do stadia,ze bude chciet byt spojeny so vsetkymi a pritom ostat jedinecnou identitou. Je to take jednoduche len vy to este nepochopite kym nebudete istu chvilu trpiet. Tragicka nehoda ma svoj vyznam aj pre osoby ktore boli jej ucastnikmi-To samozrejme. Kazdy z nich ma isty osud a urcite veci si potrebuje prezit.-Kazdy z tych ludi ktori zahynu pri akomkolvek nestasti,ci je to hromadne,alebo individualne. Kazdy potrebuje pomoc inych ,nie iba ti,ktorym umreli znami blizki,ale aj ten,komu odide blizky,ktory vseobecne znamy nie je.

Ako je to vobec mozne dat dohromady v rovnaky cas a miesto taky pocet ludi,ktori maju podobny,alebo rovnaky „osud“ ci karmu alebo ako to nazvat?

Keby umreli jednotlivo a v inych obdobiach,ani by si si to nevsimla. Len preto ze sa to stalo naraz a hromadne preto to vidis. Kazdy z nich mal individualny osud. Spojilo ich len miesto a cas. Kazdeho z nich spajala laska k hokeju. To je vidno. Kolkych ludi spaja takato laska k sportu. Kolki su na svete.uvedomujes si to? Kazdy z tychto ludi ma svoj osud a svoju cestu vybratu, pred tym nez pride tu na Zem. Iba ich osudy nevnimas lebo kazdy zije svoj zivot. Vnimas len ked sa nieco stane.nieco neobvykle.Az vtedy sa nad tym zamyslas. To ze boli spolu v jednej minute na palube lietadla je iba stav kedy si vsetci potrebovali uplatnit svoju karmu.jeden musel odist pre to,lebo potreboval splatit „dlh“,a iny zas preto aby  dlh bol vyrovnany jemu- Teda ak niekto umrie,neznamena to ze „splaca dlh“ v takom zmysle ako to vnimas,ale v takom ze potrebuje zazit zial a zarmutok aby mohol pokracovat v raste. To sa tyka ako aj pozostalej rodiny,tak aj dotycneho cloveka. Ved ako inak by ste vedeli ake je to trpiet pre lasku? Len tak, ze prenu trpite. To ,ze niekto umrie pri leteckom nestasti je len jedna z mnohych moznosti ako odist z tohto sveta. Iste je to bolest a trpenie,a strach. Ale je to len jedna z ciest. Jedina. Niekto trpi pocas zivota chorobou a iny umrie v okamihu. Je to len sposob odidenia. Podstata je vsak rovnaka.Zanechat stopy v srdciach svojich milovanych a je jedno, akym sposobom odides. Podstatne je, co zanechas za sebou. Je cas na to aby ste si uvedomili co stracate, ak stracate lasku. Pretoze vazit si ju je niekedy obtiazne kym ju mate. Niekedy je tazke ju najst,niekedy je tazsie ju mat a niekedy najtazsie ju stratit. Kolobeh zivota a smrti je konecny. Ma svoj koniec.Ver. len kym k nemu dospejete,je potrebne ucit sa. Trapit sa je bolestne. Ale este horsie je nemat bolest-pretoze ked nemas bolest,necitis ani lasku. Aj tu je ta polarita.aj v tomto…

One Comment leave one →
  1. 21/09/2011 11:31

    Pekne spracovaný channel, veľmi sa mi to páči vireolien 🙂 Je to tak niekto v tomto momente narieka, niekto sa teší, niekto nadáva, niekto ďakuje, atď…Tým, že sa často stretávam s procesom smrť, tak som pochopila, že je to najkrajší proces v živote. Vyzerá to morbídne, ale keď si človek začne uvedomovať, že je to oslobodenie a vstup do niečoho krajšieho a lepšieho ako to čo teraz pozná, smútok a bolesť sa vytratí. Život nie je len boj, dobrodružstvo…, ale najmä výzva žiť so všetkým tak ako je, a tým mám na mysli aj žiť so stratou a prijať ju.

    Tak trošku ti budem oponovať, pretože lásku nie je možné získať, mať, ani stratiť ju. Láska je všade naokolo. Nikoho a nič nemôžeme získať, ani vlastniť teda mať, alebo stratiť. Láska prichádza, trvá a odchádza z nej to, čo už v deji nášho života naplnila a nechá nás ďalej kráčať. Dokonca aj to čo sa nám ľuďom zdá ako strata, vždy je to s nami, pretože vieme spomínať a spomienky si uchovávať v srdci.

Pridaj komentár