Prejsť na obsah

o iluziach zivota

28/07/2011

A co su iluzie?

Iluzie su vsade okolo vas. Prinutia ta urobit aj to co nechces. Je to iba zdanie. Iluzia je aj tvoje telo.

Ako to ze moje telo je iluziou???ved ho mam tu.

Ano mas ale jeho chtice su iluzia, no tvoja dusa ich prijima akoby to boli chtice jej samotnej. A od toho sa treba odputat.

No dobre ale ked sa od toho odputam, ako potom zistim co je pre mna najdolezitejsie?

Ludia to vedia ale tak velmi sa boja opustit hmotny svet, ze si to nechcu pripustit a potom sa to vymeni a nie telo ale dusa je iluziou. Iluziou, ktoru netreba brat vazne. A ktoru netreba respektovat.

A preco je iluzia potom dusa a nie telo?

Ach jaj. Pretoze, miesto toho aby ste boli duchovny ste viac materialny a stale sa to stupnuje, a bude sa aj dalej az kym sa nieco radikalne nestane, ono sa to deje ale vy to nevnimate, snazite sa hrabat a hrabat tie svoje materialne veci a nemyslite na inych, na ine duse.

Ale ved su aj duse, ktore nehrabu vsak a aj oni su iluziou??

Nie to su vyspele duse, ale tych je tu na planete uz pomenej. Maju co robit aby zabranili nizsim dusiam robit co robia a naucit ich ako zvladnut a ovladat telo. Je to pre nich velmi velka uloha, ktoru zvladaju, no nizsie duse teda duse na nizsej urovni sa tu premnozili, zistili aky je tu svet a chcu prist sem, ale neuvedomuju si, ze na tejto planete platia iste pravidla, ktore treba dodrziavat.

A ake pravidla to su?

Su to pravidla zivota, pravidla moralky a etiky, pravidla prirody, pravidla lasky.

A to su co za pravidla? Myslela som ze v laske pravidla nie su.

Ale su vsade su pravidla, mate slobodnu volu ale bez pravidiel by tu bol chaos…pravidla su aj v tom ako si vyberate zivoty, vzdy si vyberies zivot, ktory tvojej dusi dopomoze k tomu aby mohla byt vyssie. A to je pravidlo, tvoja dusa ziskava mnoho za tvojho zivota.

A ako sa tie pravidla prejavuju?

Pravidla prirody to su prirodne zakony, neustaly kolobeh, zivot a smrt nikto nezije na vasej planete vecne a nikto ani zit nebude tak to je. To je zakon a pravidlo, ktore plati uz mnoho rokov. To co spravis sa ti vrati. Vracia sa vam to co vy davate prirode. To plati aj pre vas to co davas sa ti vrati.

A nie je to tak, ze nemam nic vracia a nic cakat?

Nie tak presne. Nemusis nic vraciat a nic cakat ale zda sa ti to aktivne? Co to je je to iba iluzia ze to takto funguje, ale v skutocnosti to takto nie je. Je to necinnost pre teba a najma pre tvoju dusu. Rob to co citis ze je potrebne, bez ocakavani, nemusis cakat ze ti niekto nieco vrati alebo da. Nemusis to ani postrehnut ale je to tak lebo sa to vracia. Bud sa to stane teraz v tomto zivote alebo v inom. To co spravis za to nesies nasledky, nasledky za svoje rozhodnutia. Kazdy ich nesie.

A ako viem, ze sa rozhodujem spravne? Ze konam podla pravidiel?

To nevies mozes si to len mysliet, niektore duse vyssie duse to vedia a konaju tak.

Vyssie duse su bohate duse? Aky maju oni zivot?

Nie su bohate duse tak ako si to myslis ty. Nemaju lahsi zivot ako mas ty ani tazsi. Maju ho taky aky ho mat potrebuju. Vacsinou ale tieto duse konaju presne podla tychto pravidiel a zakonov.

A ake zakony este su? Co pravidla lasky ake pravidlo plati tam?

V laske musis byt cisty. To je jedine pravidlo, ktore v laske plati.

Ako cisty?

Dusevne cisty, laska neznesie klamstva a ani podvody. V laske je potrebna cistota srdca a s tou spojena uprimnost a davanie  a prijimanie.

A co priatelstva? Su tam nejake pravidla?

Ano su. Priatelstvo je mozno niekedy zlozitejsie ako partnersky vztah. Niekedy vydrzi dlhsie inokedy nie. Ludia sa zradzaju, podkopavaju sa, obvinuju sa. V priatelstve je potrebne byt uprimny za kazdych okolnosti.

A co je dolezite pre vztahy aby neboli iba iluziorne?aby sme ich videli take ak esu a nie take ako by sme iba chceli aby boli.

Je dolezite byt sam sebou. Nebat sa seba sameho mat sa rad. Neponizovat sa. Neosocovat toho druheho a najma nevsimat si iba jeho zle vlastnosti. Ludia si vsimaju iba to zle a potom co sa stane? Zlo sa stupnuje a rastie, akoby ste ho polievali, tak ako polievate kvety polievate aj zlo ak si ho vsimate ak na neho upozornujete, iste je potrebne proti nemu bojovat, ale nehladajte vzdy iba dovody pre to zle. Su tak krasne veci na tomto svete a vy nielen ze zle robite a konate upozornujete na to neustale a zlo rastie a rastie. A je uz pomaly vacsie ako cela tato zem.

A co robit aby zlo nebolo?

Robit dobro cize opak. Proti zlu uspejes len tak ze budes konat dobro. Zlo zlom nevybijes. Vsimajte si to co je dobre okolo vas a to pozdvihujte. Mate svoje telo tak ho vyuzite ono ma plno nastrojov na to ako vnimat krasy tohto sveta. Mozete sa nadychnut cerstveho vzduchu, citit vodu na vsej pokozke, vnimat zvuky okolo seba, vidiet svet a ochutnat krasu.

A nie je to len iluzia to ze vidim tie krasy miesto zla?

Ak vidis ze sa niekde robi nieco zle zabran tomu dobrom. Iluzia je to co je v tvojej mysli, to ako vnimas svoje telo, ako vnimas svet, ludi okolo teba. To je iluzia. Tvoja mysle vnima tieto veci cez tvoje telo, cez tvoje tuzby a tvoje chtice. Chces aby ten alebo tamten bol taky ale on je aky je, on by mal prist sam na to co robi zle ci dobre. Mozes ho na to upozornit ale zmenu musi ziadat on nie ty. To ze by ste chceli aby ludia boli podla vasich predstav je len iluziou. Vezmi si kolko ludi je na svete. Keby kazdy by mal byt podla teba ako by to tu vyzeralo?

Asi by som sa unudila k smrti.

Ano presne tak ako je pestrofarebna planeta je pestrofarebna aj ludska dusa. Mate tolko moznosti, ako byt lepsimi a vy si vyberate tu horsiu vec. Zamerajte sa na dobre veci, drobne radosti a z nich potom vyrastie nieco obrovske, polievajte dobre veci, robte dobre skutky, a vasa mysel sa precisti. Spojte svoje telo a tuzby s vasou dusou, s vasim pravim ja. Ani jedna dusa nie je zla. Len nema sancu sa prejavit a rast. Vyuzite kazdu jednu prilezitost na to aby vasa dusa mohla rast. Vas zivot je naprogramovany vasou dusou, to co potrebujete to k vam prichadza a je len na vas ci to vyuzijete alebo nie.

takze iluziou zivota je zlo? existuje vlastne?

iluziou zivota je to, ze sa ludia nevedia zhodnut vo svojich predstavach o spravnom fungovani sveta, o tom aky kto ma byt ci nema byt. pritom je to jednoduche keby ste nemali iluziu o zivote, ktora vam hovori, ze zivot je taky a onaky a ze taky by mal byt bolo by to ine, nemozete povedat ze zivot je jednotvarny lebo taky nie je. je na case zmierit sa s pestrofarebnostou sveta a vnimat ho. duse su pestrofarebne kazda je ina aj ked ma rovnaky ciel. pre kazdeho je dolezite nieco ine a pre kazdeho je pekne nieco ine. iluzia zivota je nerespektovanie druhych a zjednotenie. jednotny nebudete ked nebudete respektovat a zaujimat sa o  inych. iba respektom a zaujmom dokazete cloveku, ze vam na nom zalezi a tym mu pomozete na jeho ceste k cielu. nie ste tu sami a preto potrebujete jeden druheho aby ste sa k cielu dostali. o to tu ide cely cas, naucit sa mat rad seba a ostatnych, naucit sa laske. naucit sa davat a prijimat. je jedno co date. mozete dat radu a vzapati radu dostanete, nemusi vam to vratit dotycny ale vzdy nieco date a nieco sa vam vrati. tak ako nieco zanika a nieco sa rodi, tak aj vasa dusa vdaka vasim skutkom postupuje vyssie. to co dostanete je dobre prijat. ci uz je to dobre alebo zle. zle veci vas robia este lepsimi, ak sa im nepodriadite a nekonate zlo sami.

a co taka dusa, ktora kona zlo?na zaklade coho tak robi?

tieto duse to jednoducho musia urobit, robia to aj pre ostatne duse nielen pre seba, aby sa druhe duse mohli ucit a postupovat. aby druhe duse konali dobro. neznamena to, ze clovek, ktory robi zle ze ma zlu dusu. je tam viacero alternativ preco to tak je. moze to byt nevyspela dusa, alebo naopak vyspela a podujala sa na to aby pomohla menej vyspelej. kazda dusa sa uci od dusi inych, iba s inymi dusami mozete postupit vyssie. nikdy nie ste a ani nebudete sami.

51 komentárov leave one →
  1. 28/07/2011 22:50

    Aké sú to tie “chtíče tela”?

    • 19/08/2011 21:29

      tvoje telo je akási schránka duše, cez ktorú duša vníma tento svet, alebo pomocou ktorej ho vníma, preto potreby tela sú potrebami tela no zároveň ich duša vníma. potrebuješ jesť ale potrebuješ jesť povedzme pol kila hranoliek denne? (je to len príklad) asi nie a to je ten chtíč, chtíč tela, ktorý nevieš ovládnuť jednoducho to musíš mať aj keď to nie je potrebné a nevyhnutné pre tvoje prežitie. sex alebo sexualita ako som si všimla v nižších komentároch je téma zrejme mnohých názorov. sexualita je potrebná ak na ňu vyzraješ, ak vieš, že s tým, s ktorým si ťa spája aj niečo viac. to čo to je to viac musíte vedieť obaja a ver vy to vedieť budete. v channelingu telo, duša sa tým trocha viac zaoberám tak ak budeš mať chuť a čas môžes si to prečítať. v podstate je sexualita potrebná aj pre duchovnú oblasť a to si mnohí ľudia neuvedomujú, keďže si prostredníctvom nej predávajú svoju energiu. ale stáva sa chtíčom ak sa od nej nevieš odpútať a máš pocit, že bez nej neprežiješ a musíš to mať všade kde sa pohneš- znova je to len príklad ako ti to čo najlepšie vysvetliť. tvoja duša rovnako ako duša každého človeka vie čo potrebuje a vie aj to ako uspokojiť seba a zároveň telo, ktoré má, no stáva sa aj to, že telo prestane byť ovladateľné a to sú potom tie chtíče, ktoré nie sú zvladateľné, môže to byť aj napríklad keď je človek posadnutý nejakou vecou, prípadne činnosťou. je len na nás ako sa na to pozeráme nemusíme si odopierať potreby tela ale ak sa z toho stávajú chtíče tak to by bolo dobré zastaviť sa a popremýšľať nad tým, či to čo mám skutočne potrebujem k svojmu duchovnému rastu a či to náhodou nie je len rast telesný alebo materiálny.

  2. 29/07/2011 19:11

    Výborny channeling.

    /Aké sú to tie “chtíče tela”?/

    Vášeň celkovo. Mimo základnych potrieb života. Hra o moc, hazard, sexualita, intoxikácia atď. Ľudský život má byť venovaný sebarealizácii.

    • daeduwen permalink*
      31/07/2011 16:47

      sexualita je “mimo zakladnych potrieb zivota”? to uplne vazne? som sokovana

      • 01/08/2011 09:37

        Všetko čo je mimo účelu splodiť dieťa s riadnou výchovou.

      • Jahve permalink
        03/08/2011 13:02

        Tak potom Ja ako gej som skončil ??? 😛

  3. 03/08/2011 16:12

    Podla mna aj gej moze sulozit so zenou, len si to neuzije 😀

  4. 03/08/2011 19:23

    Jahve

    V podstate nie si gej. Duša je bezpohlavná a bez veku. Ale na to sa dá prísť až ked sa vedomie očistí od nánosou ilúzií. Potom už nezáleží akú maš hmotnú sexuálnu orientáciu lebo to je pre dušu druhotné a nenechá sa tým zmiasť.

    • Jahve permalink
      06/08/2011 01:37

      ďakujem že si mi to objasnil. 😉

    • 09/08/2011 09:59

      Aj ked je dusa bezpohlavna, rozhodla sa inkarnovat na zem a tu robit svoje skusenosti ako CLOVEK, so vsetkym co k nemu patri.

      • 11/08/2011 21:26

        To nie je na duši samotnej ale na jej karme. Iba vyspelé duše vedia podľa svojho konania zistiť aké telo dostanú v dalšej inkarnácii. Také v Kali Yuge nájdeš tažko.

      • 12/08/2011 06:29

        Groover akceptujem tvoj nazor, ja mam iny.
        Podla mna si kazda dusa vybera co chce v buducom zivote zazit. A ak je v jej “karme” ze ma zazit dajme tomu nenaplnenu partnersku lasku, tak si to ta dusa sama vyberie a k tomu sa jej “prihlasia” duse, ktore jej pomozu tuto skusenost spravit.

      • 12/08/2011 06:45

        Potom ani nechápeš čo to je duša. Duša na svoj výber potrebuje niečo čo sa volá energia od Najvyššieho. Sama o sebe nemá silu si vyberať. Ona len oživuje a má slobodnú vôľu no jej telo a konanie v ňom riadia iné sily.

        Keby si duša mohla vyberať to čo chce za inkarnáciu nielen že by to bolo nemožné zhladiska k jej duchovnej podstate ale aj nespravodlivé a nelogické. Bez tohto vedomia by každý robil len to čo chce sebecky, materialisticky, ničiac prírodu či svoje telo a na konci života by si proste vybral dalšie telo ako mu vyhovuje. Taká filozofia je trafená a podporuje anarchiu. Každá duša má zodpovednosť za každý jeden čin. A to ovplyvní aj jej budúci život.

        Duša nepotrebuje partnerskú lásku. To potrebuje falošné ego. Je to spútaná duša ktorá zabudla na svoju večnú lásku s Bohom a preto hľadá lacné napodobeniny ktoré ju nikdy trvalo neuspokoja. Karma sa prejavuje inak ako popisuješ a jej cieľom je naplnenie sanatana dharmy = večný vzťah s Bohom, trvalá láska. Karma sa vzťahuje na dušu a jej pokrok, a nie na tvoje hmotné telo potreby nejakého prstu, končatiny či mozgu. Tie všetky ústroje zhnijú v zemi keď opustíš svoje telo. Vtedy sa ukazuje kto bol ako pripútaný na pomíjivom a kto na večnom, duchovnom.

      • 12/08/2011 07:04

        Mozno nechapem, co myslis TY pod pojmom dusa. Ja dusu CHAPEM po svojom :)))
        Suhlasim s tebou, ze dusa potrebuje energiu od zdroja. Ved inak by nebola dusou ako cast celku.
        Podla mna je dusa tak vedoma, ze si vybera co chce :). Ja teraz hovorim o stave dusi pred inkarnaciou. Nie ked uz je inkarnovana v tele. Mozno je toto bod v ktorom sme sa my dvaja teraz nestretli.

      • 12/08/2011 07:37

        Groover,

        tvoja logika sa mi veeeeľmi zapáčila: “Keby si duša mohla vyberať to čo chce za inkarnáciu nielen že by to bolo nemožné zhladiska k jej duchovnej podstate ale aj nespravodlivé a nelogické. Bez tohto vedomia by každý robil len to čo chce sebecky, materialisticky.” Inými slovami – “duša je sebecká”, pretože keby si smela vybrať, čo bude v inkarnácii, vyberie si len sebecky.

        Vedela som, že máš “menej kladný vzťah” k telu, ale že ho máš aj k duši… 😕

        Inak, znova ťa upozorňujem: to, čomu venuješ svoju hlavnú pozornosť (na sebe aj na iných), to si do života zhmotňuješ vo väčšej miere ako ten zvyšok… A u teba vidím veci ako “nemožný, nespravodlivý, nelogický, materialistický, sebecký, ničiaci, lacné napodobeniny” a nerovnoprávnosť… Je to len môj postreh; ber alebo nechaj tak. A neboj, už tých komentárov veľa nebude – už sa zo svojej “zodpovednosti za teba” 😉 pomaly liečim. “Groover cez palubu.” 😛

      • 12/08/2011 08:23

        Tina

        Duša ma len jednu terminológiu. Všade. Védy ale aj moderný guruovia či študenti ktorí sa chcú sebarealizovať vedia definovať aspoň toto slovo. Takže ak chceš vravieť o niečom inom prosím ale nevolaj to duša. To je ohlúpovanie. Volaj si to falošné ego aby každý vedel že nie je reč o duchovnom pokroku ale o plodonosných činnostiach. Duša si to nevyberá lebo nemá take poznanie ako Najvyšší a navyše ani moc aby si mala čo vyberať. Všetko závysi na jej činnostiach. Samozrejme ego chce aby malo nad niečim moc a tak sa neustále snaží špekulovať o tom kde čo ako vlastní a riadi.

        Helar

        Chyba. Duša nie je sebecká. To iba falošné ego. Pokiaľ je duša prekrytá hmotou, lipnutím tak dochádza k nedokonalým záverom, čo vidno u väčšiny materialistov. Duša je tak podmiená ilúziou. Samotná duša je číre poznanie.

        Zas tvoje špekulácie o zhmotňovaní a plodonosných činnostiach ktoré sú zbytočné. Typické pre falošné ego a prekrytie hmotou. Ezoterické plodonosné činnosti neriešia problém duchovného prebudenia a sebarealizácie.

        nespravodlivý, nelogický, materialistický, sebecký, ničiaci, lacné napodobeniny” a nerovnoprávnosť…

        Áno to sú presne démonske vlástnosti ľudí ktorí su natoľko drzí že svoje sebecké chuťe my chcú prezentovať ako duchovný pokrok či sebarealizáciu. To je len rozprávka pre ich ego. Treba sa nad to povzniesť a začať robiť správne činnosti pre Najvyššieho.

        Môj postreh je zas taký že sa zas zaoberaš hlúposťami a nevieš pádne protiargumentovať vlastne nič. Védy su tak čisté že odhalia každé klamstvo, sebectvo, pripútanosť a zvádzanie. Presunúť sa má pozornosť na Najvyššieho a na správne konanie mimo troch kvalít hmotnej prírody.

      • 12/08/2011 09:00

        Ja hovorim o dusi. Vidim veci inac ako ty. Mne to nevadi. Vadi to tebe?

      • 12/08/2011 09:42

        Nie. Hovoríš o egu. Nazívaj veci správnymi menami. Duša nemá žiadnu moc bez Najvyššieho. Duša by sa chcela rozdať a slúžit Najvyššiemu s úplnou pokorou.

        Keď nazveš jablko hruškou tak tým ničomu nepomôžeš.

        A keď to budeš prezentovať inak tak nemám inú možnosť. Rozšírovanie klamstiev netolerujem.

      • 12/08/2011 09:52

        Nazyvam veci spravnymi menami – vravim o dusi. Ta ako cast celku ma moznost sa rozhodovat ake ulohy/skusenosti chce v dalsej inkarnacii spravit. Ma tu moc, danu od zdroja, s ktorym je vzdy spojena.

        Tvoje moznosti su – bud budes moj nazor a moje videnie sveta akceptovat/tolerovat, alebo ich prestanes citat. Tvoja volba 🙂

      • 12/08/2011 10:09

        Ty neurčuješ ake mám možnosti. Môžes si ďalej špekulovať o duši. Nech sa páči. Realita vždicky predbehne naivnú predstavu.

      • 12/08/2011 10:12

        🙂

      • 12/08/2011 10:23

        Groover,

        “A keď to budeš prezentovať inak tak nemám inú možnosť. Rozšírovanie klamstiev netolerujem.” Ty nemáš čo “tolerovať”. Ty nemáš čo o niekom vyhlasovať, že rozširuje klamstvá. To, čo ty považuješ za “klamstvo”, je len tvoja vlastná interpretácia, založená na tvojom individuálnom (lebo veď nie si Krišna, pravda nie? …ešte 😉 …) pochopení nejakých spisov, ktoré si sa ty sám a jediný rozhodol považovať za pravdu svätú. Máš nárok vytvárať si o svete príbeh, aký len chceš. V svojom príbehu môžeš byť pupok sveta, jediná správna hlava a jediný posudzovateľ múdrosti iných, ovšem… je to len tvoj príbeh a v mojom, to si píš, vyzeráš ako niečo dosť podstatne odlišné!

        Minule som ťa upozornila, že ťa to ego natoľko rozčuľuje u iných, že ho asi nemáš vysporiadané sám v sebe. A ty to poprieš a potom napíšeš niekomu “Rozšírovanie klamstiev netolerujem.” Ego jak hovado. 😦 1. Klasifikoval si niečo ako “klamstvo”, ako keby si poznal zaručenú a stopercentnú pravdu. 2. Podsunul si niekomu úmysel niečo rozširovať. 3. Verejne naňho útočíš, pretože “netoleruješ” – a tým sám seba staviaš nad človeka, o ktorom hovoríš. Význam tvojej výpovede bol: “Pozri, o čo lepší som od teba!” A vieš čo? Nie si. 🙂 Kým máš potrebu to predvádzať, tak to tak nebude.

        Ty, počuj, nemá krišnizmus aj niečo na potlačenie sebadôležitosti, premdúrelosti, neznášanlivosti a netolerancie? 🙂

      • 12/08/2011 10:36

        Už som ti to x krát vysvetľoval. Transcendentálne učenie sa preberá. Vlastne všetko učenie funguje prenosom informácii z jedného človeka na druhého. Ty môžeš mať vlastné interpretácie ako obal ega ja sa však zaoberám očistou a úplnym poznaním mimo ilúzii.

        Samozrejme si môžeš vytvoriť vlastný pribeh. Máš slobodnú voľu a telo. Ale keď sa nezhoduje s objektívnou realitou tak len strádaš. Si natoľko vedľa že nevieš pochopiť ani základné informácie a neustále riešiš moje ego 🙂 pričom je to naopak a mala by si skrotiť to svoje.

        Príliš sa nechávaš unášať svojimi myšlienkami o nadradenosti a podobne. Ja diskutujem normálne a ty mi to tu vždy veješ pred oči. Kto má potom problem s nadradenosťou alebo podradenosťou ? hmm mohla by si nad tým zamyslieť. Máš tu veľké zrkadlo.

      • 12/08/2011 10:42

        hmm… skusim ti to napisat inac ako Helar…
        Je tvojou iluziou, ze ja tu chcem nieco rozsirovat a ze su to klamstva. Alebo to vidis inac? A mne tvoja iluuuuzia vooobec nevadii, je Tvoja 😀

      • 12/08/2011 11:56

        Groover 🙂 ,

        na to, ako rád sa zapodievaš egami iných ľudí, si podivne precitlivelý, keď sa dostane na pretras to tvoje… Čím to? Čím to? 😛

      • 24/08/2011 09:53

        Helar

        Každý kto si prečíta diskusiu ešte raz zistí že si ako prvá zostala pri mojom egu a osobe a na informácie ktoré prezentujem nemáš jasne protiargumenti. Nemáš pravdu ani informačne a celú diskusiu vedieš čisto emocionálne a mimo obsahu toho čo tu je skutočne dôležité . Tvoje vlastné sebaobrazy ako ma vidíš vypovedajú len o tebe nie o mne.

        Veľmi rada si domýšlaš bez rozumných argumentácii. Pokiaľ prezentuješ voľnú sexualitu a podobné praktiky voľnomyšlienkárov tak to ani nevolaj sebarealizáciou či cestou poznania. To je len cesta ilúzie.

        Pycha, zpupnost, domyslivost, hnev, hrubost a nevedomost jsou, o synu Prthy, vlastnosti tech, kdo se narodili s demonskou povahou.

        Demoni nevedi, jak maji jednat a jak ne. Neznaji ani cistotu, ani spravne chovani a ani pravdy v nich neni.

        Oddani nenasytnemu chtici a plni pychy, sebevedomi a domyslivosti, jsou demoni takto poblouzneni. Pritahovani pomijivym, jednaji vzdy neciste podle svych predsevzeti.

        .

  5. 07/08/2011 23:39

    Vášeň je chtíč tela? Hm, zaujímavý predsudok, ale neprekvapuje ma, pretože je medzi tzv. “duchovnými” ľuďmi dosť rozšírený. To isté sa týka sexuality – čím viac bude popieraná, potláčaná či vytesňovaná z vedomia a vedomého života, tým viac sa bude prejavovať vo svojich temných, deštruktívnych formách. Ale duchovný jedinec je predsa asexuálny, no nie? Poťažmo splodí pár detičiek v znudenom, chladnom, sterilnom sexuálnom spojení, aby si udržal imidž vyspelého “duchovného” človeka…

    Hazard môže byť pre niekoho spôsob sebarealizácie. Áno, môže byť (seba)deštruktívny, nič menej, aj to je forma prejavu a realizácie daného jedinca. Samozrejme, nízka, lebo nie “duchovná”, však?

    • 08/08/2011 20:29

      a na tom neni postaveny asketizmus

    • MichaelaJina permalink
      11/08/2011 08:49

      Sexualita patří k základních potřebám člověka, když ji jako potřebu pociťuje. Sexualita nám byla dána od Boha a tak se taky k ní máme chovat, ne ji potlačovat. Kdo sexualitu potlačuje, žije neradostný život, potlačuje hlavní hnací motor života.

      • 11/08/2011 21:33

        To su fádne argumenty. Prečítaj si toto..

        http://odpovede.wordpress.com/2010/01/19/nezakonny-sex/

        Závislosť na sexualite len degraduje dušu do nižších hmotných tiel ktore sú vytvorené pre tieto zvrátené chuťe. Nedajú sa ani porovnávať s transcendentálnymi chuťami. Sex má svoju úlohu pri plodení dietaťa a každý rozumný človek to vidí.

        Spirituálny život je navyše oveľa radostnejší ako ten materiálny a nekolíše zo dňa na deň. Očistená duša nemá problem so sexualitou. S tým má problem iba duša v závislosti a v kvalite vášne.

    • 11/08/2011 21:48

      Miroslav

      Najprv musíš pochopiť o čo ide pri sebarealizácii a potom môžeš strkať prsty do témy sexuality v ohľade k ilúziam. Sexualita mimo plodenia detí zabraňuje konkrétnej osobe pri duchovnom pokroku. Upútava vedomie duše na hmotu a znečistuje ju. Tí “duchovný” ľudia ako si to nazval pristupujú k tomu seriózne a nie ako väčšina ezoterikov ktorí sa skrývaju za prostý príklad hedonizmu. Ľudia to z prostého príkladu odmietaju len kvôli svojim sebeckým chúťkam a neautorizovanej špekulácii bez doprovodu reálne podložených faktov o spirituálnom vplyve vedomia duše k mahat tattve. Celkovej hmote. Prabhupáda o tomto jasne vypovedá vo svojich knihách. Dokonca aj mnohí ezoterici už chápu aký má negatívny vplyv nezákonny sex na jemnohmotné telá a v celkovej ceste pri sebarealizácii. Dnešnú generáciu poplietli aj falošný guruovia ako Osho a spol.

  6. 11/08/2011 22:46

    Podla mna nie. Ja si myslim, teda okrem ucelu plodit deti, ze sexualita moze mat aj duchovny charakter. Ja som tejto urovne nedosiahla. Ide o to ci ju vnimas len ako sposob ukojenia alebo sa chces spojit s milovanou osobou, manzelom v laske. Bezohladu na to ako to je, ja tvrdim ze neexistuje nic co by hadzalo dusu do nizzsich sfer a do vyzzsich. Ide o to ako veci vnimas a tam sa aj posuvas.

    • 12/08/2011 06:31

      Buď to robíš pre splodenie dieťaťa alebo pre svoje sexuálne chúťky. Sexualita nemá čo dočinenia so skutočnou láskou. To čo dnes ľudia nazývaju láskou nie je ničím viac než len lpením, sexualitou a pripútanosťou. Pojem láska sa stále viac ničí perverznosťou dnešnej kultúry. Mnohí miluju druhú polovičku len kvôli telu a hmotnému charakteru. Miluješ tú dušu ? Miloval by si tú istú osobu aj keby bola slimákom ? Láska nie je povrchná ale priamo k duši.

      To že tvrdíš že neexistuje nič čo ovplyvňuje tvoj duchovný pokrok je dalšie voľnomyšlienkárstvo, naivita a nihilizmus ktorý rád propaguje len slobodnú vôľu bez zodpovednosti na úkor vlastnej karmy do budúcnosti netušiac následky svojich činov. Aj tá najmenšia myšlienka má vždy celkový dopad na tvoju karmu. V prípade pripútanosti k sexualite ťa to naozaj niekde posúva. Rovno do zvieracej ríše. Je to najsilnejší hmotný pud ktorý viaže na telo. S takou pripútanosťou sa nedostane človek ani do vyšších jemnohmotných svetov a nieto ešte do duchovného. Keď veci budeš vnímať podľa toho ako ti kde vyhovuje tak nečakaj objektívne vnímanie. Je to ako keď si niekto zapáli cigaretu a od toho momentu v jeho viere už sú cigarety košér pre celé ľudstvo. Je to druh vlastnej naivity a sebailúzie ktorá chce vnímať svet tak aby vyhovoval jej správaniu a zvykom.

      Sex má jasne svoj účel a chápu to aj malé deti. Celková výchova ktorá toto neustriehne len uškodí mladej generácii. Aj to že máš telo neznamená že má byť neustále pod intoxikáciou len aby sa cítilo dobre na hrubohmotnej úrovni. Daň za tieto veci je vysoká.

      • 12/08/2011 07:42

        “Sex má jasne svoj účel a chápu to aj malé deti.” Omyl. Malé deti nechápu sex. Malé deti sú v svojom vývoji ešte “bezpohlavné” a sex ich nielen že nezaujíma, ale ani preň nemajú poznávací aparát.

        Musíš viac medzi deti, než začneš vyhlasovať, čo chápu a čo nie.

      • 12/08/2011 08:39

        Samozrejme že deti hlupákov budú hlupáci pokiaľ sa im nedostane poznanie. Vidieť to u rôznych komunít alebo v menej vyspelejších krajinách kde sa rodia duše s tachšou karmou. Normálne sa už aj päť ročné deti učia spoznávať védu a ctnosť, morálku a etiketu. V ôsmych rokoch by mali už vedieť aspoň tieto základy a vedu o duši a účel sexu. Iba v dnešnom svete sa môže stať že niekto zomrie bez toho aby spoznal kto vlastne je. Je to poľutovaniahodné.

        Ďalej som si nevšimol nejakú rozumnú reakciu. Z celého príspevku si vyberieš sekundárnu vec a začneš ju riešit. Náhodou som bol nedávno v ašráme a rodičia týchto detí sú natoľko zodpovedný že ich učia sebarealizáciu od útleho veku. Ešte som nevidel že by tam bol niekto urazený, pyšný alebo nahnevaný.

      • 12/08/2011 21:33

        🙂 Nepíš nepodstatnosti a ja ich nebudem komentovať. 😛

        Zvláštne, že je tvoj svet plný “hlupákov”… 🙂

        Tým “ašrámom” myslíš nejakú hinduistickú verziu “kostola”? 🙂 Načo sú ti kostoly? Ja som dieťa Prírody: kedykoľvek som v prírode, som v svojom chráme. A v mojom chráme niet hlupákov – sú len ľudia, ktorým momentálne nerozumiem. Iné aspekty Vedomia tak, ako ja som tiež len jeden aspekt Vedomia. Ak by som pripustila, že sú “hlupáci”, musela by som pripustiť, že sme vymysleli hlupákov – a potom mám otázku: načo? Na to, aby si nehlupáci prichodili nadradení? Lebo ak nie, tak potom aj ten “hlupák” má nejakú celkom presnú funkciu, na ktorú ho to Vedomie potrebuje. 🙂

      • 24/08/2011 10:57

        To čo si teraz naznačila je free way ktorá vedie k voidizmu. Práve takéto postoje ničia svet. Ignorujú isté vlastnosti sveta až to toho bodu kým sa nezrútia a nepochopia čo majú robiť. Je dôležité venovať sa veciam ktoré majú zmysel a nie hlúpostiam, ale nato treba začat vedieť rozlišovať a pokiaľ je človek v kvalite vášne tak toto tažko dokáže.

        Keď človek žije v ilúzii tak nemá cenu mu porozumieť. Cenu má porozumieť iba tomu kto vie čo je zmyslom a cieľom života. Nie tomu kto o tom rád špekuluje alebo si vymýšla vlastné teórie ktoré sa každý tretí rok zmenia lebo nemajú ani pevne základy či základné brvná poznania.

        Najprv choď do ašrámu a potom zistíš kto je viac spojený s prírodou. Ak má hlupák nejakú fuknciu tak len odstrašujúcu. Lebo iba podobný inšpirujú podobných.

        Vyššie vedomie nepotrebuje hlupákov. To je len tvoja špekulácia. Najvyšší oslobodzuje tých čo sa postupne očistili od svojej tažkej karmy. Ľudské bytosti sú na to presne stavané. Hmotný svet nebol vytvorený pre radosť Najvyššieho. Je tu nato aby podmiené bytosti pochopili svoj skutočný stav a navrátili sa späť do pravej dharmy.

        Niektorí sa medzi nimi cítia ako doma ale to že sú vo väčšine ale neznamená že je tá norma správna. Tí čo ich napodobňuju poklesnú. Zrkadlá iných duší su slabé duše ktoré sa prispôbili lebo nemali silu byť k sebe natoľko úprimné aby zlepšili svoj život správnou cestou.

  7. 12/08/2011 11:18

    Ja sa poruuucam a opustam diskusiu, odchadzam na dva tyzdne na Slovenskooooooo a budem offline 🙂

    • MichaelaJina permalink
      14/08/2011 15:46

      Pro Groover

      cítím pýchu, nemohu si pomoct……a to už je něco špatně…..

      • 24/08/2011 09:36

        Ja zas vidím dalšie zrkadlo ktoré je natoľko slepé že ho zaujala viac osoba ako informácia.

        To sa nazýva povrchnosť.

  8. 12/08/2011 21:08

    Groover ako mozes tak hlupo tvrdit ze ty jediny mas pravdu. Co ak su vo svete veci, ktorym nerozumies ale ani im nedavas priestor aby sa ti ukazali. Ja si myslim, ze neexistuje nic horsie ako ked nieco oznacis za jedinu moznost a tych co s tym nesuhlasia prehlasis za hlupakov. Nechajme to tak, to ze mam iny nazor to je moja vec. Myslela som stav, kedy v sexe nejde o ukojenie ale citis blizkost toho druheho.

    Ja mam z toho pocit, ze nie si schopny vo veciach hladat iny vyznam ako hmotny. Akk ti to vyhovuje nehladaj. Ale nesud ostatnich. Aj ty sa rozhodujes podla toho, co vyhovuje tebe. Nie si boh.

    • 24/08/2011 09:33

      Tu nejde o to čo si kto vymyslí ale čo je objektívne nie podľa špekulácii ktoré si ľudia o sebarealizácii vymýšlaju a berú to skôr ako životný štýl. Sebarealizácii treba usposobiť celý život aj s dodržiavaním štyroch základných usmernení. Pokiaľ sa človek nimi neriadi tak sa jedná len o duchovný materializmus a uspokojovanie ega v rôznych typoch vášni.

      Tieto zásady su presne práve opak to čo vyhovuje materialistom. Samé o sebe su tak čisté že mi tu nenájdeš ani jednu chybu. Ak nájdeš tak mi ju tu prosím argumentuj ale nič také sa zatial nestalo. Sex ma svoj jasný účel a materialisti to len tažko pochopia.

      Krišna říká v Bhagavad-gítě (7.11): dharmáviruddhó bhútéšu kámó ‘smi bharataršabha. „Ó nejlepší z Bháratovců, jsem pohlavní život, který není v rozporu s náboženskými zásadami.“ Ale sex za jiným účelem než pro plození dětí – zneužívání těla pro požitek, naplnění iluzí vlastního ega – je příčinou otroctví a nakonec vede k nemocem a nechtěným dětem. Sex daleko více než cokoli jiného soustředí naši pozornost na ztotožňování se s tělem, poutá nás k masu a k světskému pojetí pokroku. Sexuální touhu není možné nikdy uspokojit. Pokud se ji snažíme uspokojit, jen narůstá. Tato opakovaně nenaplněná touha způsobuje hněv, který jen zvětšuje naši iluzi. Hmotná existence představuje iluzi, kterou jsme na sebe sami uvalili svojí touhou užívat si nezávisle na Bohu. A sex je podstatou tohoto požitku. Ze sexu tedy pochází naše iluze. Přesto může být tato touha po sexuálním požitku očištěna. Když se očistí, chtíč se přemění na lásku. Postupně, následováním procesu vědomí Krišny, obnovíme svoji věčnou přirozenost a budeme vychutnávat lásku k Bohu. Naše předešlé objekty požitku budeme vnímat ve správné perspektivě, jako částečky Boha. Toto obnovení čistého vědomí není založeno na potlačování této touhy, ale na jejím zduchovnění. Toto byl původní význam veškerých náboženských omezení v sexu. Byly určeny k tomu, aby lidé mohli zažívat mnohem vznešenější radost lásky k Bohu. Do dnešní doby však přežily jen různé zákazy, aniž by někdo chápal jejich smysl.

  9. 12/08/2011 21:16

    Inak dobra pomoc, aj helar ti to napisala. Svoje chyby clovek vidi clovek najcastejsie vidi na druhom tak, ze mu to na nom vadi. Ale na celom fore je viacero ludi co si vsimli velke ego na niekom inom ako na sebe :))

  10. 17/08/2011 13:57

    teda jako,bytost co sformulovala toto posolstvo mi pride na moj vkus uz trochu nemiestne kriticka,pomali vsetci ludia su nizke duse,vyssie uz temer vymreli,porad len zlo si vyberaju,nie a nie vidiet to pekne okolo seba…hm,no neviem,ja neviem jak vysoka je moja dusa,ale na rozdiel od dotycnej entity sa mi ti ludia az taki strasni nezdaju.tak teraz neviem, kto to vidi akosik prilis nacierno…ci to neni,mila entita, podla seba sudim teba…

    • 24/08/2011 10:03

      Prílišný pozitivzmus alebo nálady ala Secret ktoré vyhovujú materialistom sú klapkou na oči pred realitou ktorá takého človeka skôr či neskôr dobehne. Ľudský život nie je ako život zvierat. Ten kto ho premrhá na svetské činy plodonosných činnosti ho takpovediac predal za pentu.

      Tí čo hľadajú štastie v materiálnom svete budú skôr či neskôr sklamaný. To je jeho povaha. Preto sa treba čo najskor povzniesť a zaujať stanovisko oddanej služby Bohu. No pred tým sa musí duša očistiť od nánosou ilúzii. Najlepšie spievaním svätého mena. Mnohí darebáci su natoľko pyšní že to nevedia ani zaspievať lebo by to už nebola činnosť ktorá vyhovuje ich sebaobrazu.

      Tri brany vedou do pekel – chtic, hnev a chamtivost. Necht se proto kazdy rozumny clovek od techto tri bran odvrati, nebot vedou k poklesnuti duse.

      • 24/08/2011 14:03

        ktorou z tychto troch bran je ukoncena cesta na ktorej darebak podlahne iluzii, ze ti ludia su vlastne celkom fajn? 🙂

      • 24/08/2011 17:27

        Každa z nich ťa môže dostať a uväzniť. Démoni sa často medzi sebou aj povzbudzujú ale je to poľutovaniahodné lebo ani netušia kto vlastne sú a aká je ich povaha. Je to v kvalite nevedomosti. Nikdy tak nedosiahnu trvalého mieru a štastia pokiaľ sa nerozhodnú zmeniť.

        Ludia sa snazia byt stastni, a chcu byt vecne stastni. Oni sa ale stotoznuju so svojim telom, so svojim obalom, a myslia si, ze ked uspokoja telo, budu stastni aj oni, ale to je omyl. Dookola sa o to snazia, a bez vysledku. Vzdy je to len
        docasna “ulava”, alebo zablesk nejakeho pominutelneho stastia. Ked nevedia vyriesit tento problem, a ani sa o to nesnazia, aka to je potom inteligencia?
        ziadna..

  11. 17/08/2011 22:31

    matrioska, ale si tu na to aby si ty rozhodovala? ja si nemyslim ze akykolkovek clovek moze rozhodovat o tom, kto je ako vyvinuty 🙂 Preco to stale robite. Skoro kazdy na angelariu. Netreba nad tym vobec uvazovat.

    • 18/08/2011 11:16

      ako prosim?uniklo mi nejake moje rozhodnutie?prepac,ale okrem oslovenia nevidim v tvojej reakcii nijaku suvislost s mojim prispevkom,tak ak si chcel nieco co sa tyka mna,mozno skus este raz.

Pridaj komentár